کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان لنده، گفت: تغذیه یک جزء حیاطی در زندگی بشر است و بدن انسان برای رشد و تکامل به غذا و مواد مغذی نیاز دارد.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان لنده، گفت: تغذیه یک جزء حیاطی در زندگی بشر است و بدن انسان برای رشد و تکامل به غذا و مواد مغذی نیاز دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ نوربخش عالیوند شعار امسال روز جهانی غذا را " تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت" عنوان کرد و افزود: بیش از 60 درصد بیماری ها مخصوصا بیماری های مزمن ناشی از تغذیه نامناسب است و هر فرد باید سعی کند به طور منظم با رژیم شناسان و متخصصین تغذیه در ارتباط باشد.
وی اظهار کرد: بیماری های مزمن مانند دیابت (قند خون)، فشار خون، بیماری های گوارشی، قلبی عروقی، مشکلات چربی خون، اختلالات کبدی، کلیوی، مشکلات پوستی و... با تغذیه نامناسب در ارتباط هستند و بیش ترین مرگ میر در جهان ناشی از بیماری های قلبی عروقی است.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان لنده تصریح کرد: مصرف بیش از پنج سهم میوه و سبزی به صورت روزانه از مبتلا شدن به این بیماری ها جلوگیری می کند. (هر سهم سبزی معادل یک لیوان سبزی خام و هر سهم میوه معادل یک عدد میوه متوسط است.)
وی با اشاره به اینکه مصرف روزانه دو تا سه فنجان لبنیات، ترجیحا از نوع کم چرب از پوکی استخوان جلوگیری می کند، توصیه نمود؛ حداقل دو بار در هفته گوشت ماهی مصرف کنید، زیرا مصرف ماهی برای سلامت قلب و عروق لازم و مفید است.
عالیوند مصرف حبوبات را به دلیل وجود فیبر و ویتامین برای سلامت معده، روده، قلب عروق و...مفید دانست، و یادآور شد: مصرف فست فودها و غذاهای آماده را کاهش دهیم، تا از افزایش بیماری های قلبی، چاقی و مسمومیت ها جلوگیری شود.
وی با تاکید بر اینکه همه افراد باید در روز حداقل هشت لیوان مایعات مخصوصا آب بنوشند، گفت: نوشیدن مایعات باعث شادابی پوست، شستشوی مجاری ادراری و کاهش خطر سنگ کلیه، مجاری و بسیاری از بیماری ها می شود.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی اشاره به نقش مادران در تنظیم رژیم غذایی خانواده داشت و ابراز کرد: به خانواده و بچه های خود استفاده نکردن از نمک دان بر روی سفره غذای خانواده و مصرف نکردن در طول روز بیش از یک قاشق مربا خوری نمک(بسیاری از غذاها خود حاوی نمک هستند) را بیاموزیم.
وی تاکید نمود؛ نمک مورد استفاده از نوع یددار باشد، زیرا نمک زیاد باعث تخریب رگ های خونی، اختلالات قلبی عروقی و کلیوی می گردد.
عالیوند با بیان اینکه چاشنی ها و روغن به میزان متعادل استفاده شود، افزود: میزان مصرف روغن های جامد و کره حیوانی مخصوصا در افراد سالمند به طور کلی محدود شود و از روغن های گیاهی به جای روغن های اشباع استفاده کنید.
وی در پایان به بیماران قلبی عروقی، دیابتی، فشارخونی و اختلالات لیپیدی محدود کردن مصرف کله پاچه و روغن های حیوانی، استفاده از روغن زیتون و گوشت ماهی، مصرف گوشت سفید به صورت آب پز و کبابی و مصرف نکردن از غذاهای سرخ کردنی را توصیه نمود.
انتهای پیام/پاک سیرت